1,5-2 кг варена тиква - на кубчета (за предпочитане е цигулка, защото са по-сладки)
1 л прясно мляко
5 яйца
захар около 1 ч.ч
2 прахчета ванилия
5-6 с.л захар за карамела
Карамелизираме захарта в тавичката, в която ще приготвим крем карамела и чакаме да изстине. Разпределяме сварената тиква върху карамела. От яйцата, прясното мляко, захарта и ванилиите приготвяме заливката. Заливаме тиквата, така че да се покрие. Печем на загрята фурна докато се стегне и получи приятен карамелен цвят. Сервира се охладен!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО