Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1,5-2 кг варена тиква - на кубчета (за предпочитане е цигулка, защото са по-сладки)
1 л прясно мляко
5 яйца
захар около 1 ч.ч
2 прахчета ванилия
5-6 с.л захар за карамела

Карамелизираме захарта в тавичката, в която ще приготвим крем карамела и чакаме да изстине. Разпределяме сварената тиква върху карамела. От яйцата, прясното мляко, захарта и ванилиите приготвяме заливката. Заливаме тиквата, така че да се покрие. Печем на загрята фурна докато се стегне и получи приятен карамелен цвят. Сервира се охладен!

Дайте оценка:

Тагове: тиква яйца бяла захар ванилия прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче