Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крехко пилешко с картофено пюре

Страхотен обяд за уикенда

15’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 60 г масло
  • 6 обезкостени и почистени от кожата пилешки бутчета, нарязани на хапки
  • 80 г пушена панчета, нарязана на ситно
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 40 г брашно
  • 500 мл пилешки бульон
  • 3 с.л. естрагон, ситно нарязан
  • 2-3 с.л. едрозърнеста горчица
  • 4 с.л. сметана
  • 1 кг картофи, направени на пюре
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете 20 г масло в подходящ съд.
  2. Пилето овкусете със сол и черен пипер, след което го пуснете в загрятото масло заедно с панчетата. Гответе 5 мин., докато панчетата стане хрупкава, а пилешкото получи златист загар. Отделете настрани в купа.
  3. Намалете котлона и сложете останалото масло. Щом шупне прибавете лука, гответе 10 мин., докато омекне, след това прибавете брашното и запържете за още 2 мин.
  4. Свалете от котлона и внимателно и бавно сипете пилешкия бульон като разбърквате. Върнете на огъня, оставете да заври и гответе още 5 мин.
  5. Поръсете естрагона, сложете горчицата и сметаната, последвани от пилето и панчетата. Оставете на котлона за 5 мин., за да се сгъсти сосът.
  6. Загрейте грила на фурната на висока степен.
  7. Пресипете пилешкото и соса в подходяща тава, а отгоре разпределете пюрето. Поръсете с малко зехтин и запечете за десетина минути, докато картофите станат златисти.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло пилешко бекон пилешки бульон картофи естрагон бяло брашно готварска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче