Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кралска печурка с масло и зелен лук

Гъби, които се топят в устата

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie
15’ Подготовка
10’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • кралска печурка - 500 гр.
  • зелен лук - 1 вр.
  • масло - 125 гр.
  • сол
  • черен пипер


Начин на приготвяне:

  1. Измийте печурките добре и ги нарежете на филийки.
  2. В дълбок тиган сложете маслото, което сте нарязали на няколко парчета. С
  3. След като се разтопи на котлона, прибавете и гъбите. Разбърквайте от време на време.
  4. След омекването на гъбите (сортът им е такъв - те са по-твърди от обикновените, затова не бива да чакате да се раздробят и да загорят), ги овкусете с черен пипер и сол на вкус.
  5. Прибавете нарязания на кръгчета зелен лук.
  6. Оставете леко да се задуши в маслото и отстранявате от огъня.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол черен пипер зелен лук кралска печурка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче