Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

чере500 гр. брашно,
1 пакетче суха мая
75 г захар,
1 яйце,
1 ванилия,
кората на един лимон
250 мл топло прясно мляко,
щипка сол,
100 г масло

за намазване:
1 жълтък
1 с.л прясно мляко

за украса:
2 зърна черен пипер
4 зърна кимион

1. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, солта и топлото мляко
2. Замесваме тесто от всички продукти.Оставяме го на топло място 1 час.
3. Измесваме го добре и го разделяме на 4 топки.
4. От всяка топка оформяме глава, ухо, крака и опашка на овцата. Останалото тесто правим на малки топчета, които залепваме едно за друго, оформяйки тялото на овцата.
5. Слагаме очи от черен пипер и ноздри от зърна кимион. Намазваме ги с разбития жълтък с мляко отгоре.
6. Печем в загрята фурна около 20 минути.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер яйца бяла захар ванилия прясно мляко суха мая кимион брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче