чере500 гр. брашно,
1 пакетче суха мая
75 г захар,
1 яйце,
1 ванилия,
кората на един лимон
250 мл топло прясно мляко,
щипка сол,
100 г масло
за намазване:
1 жълтък
1 с.л прясно мляко
за украса:
2 зърна черен пипер
4 зърна кимион
1. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, солта и топлото мляко
2. Замесваме тесто от всички продукти.Оставяме го на топло място 1 час.
3. Измесваме го добре и го разделяме на 4 топки.
4. От всяка топка оформяме глава, ухо, крака и опашка на овцата. Останалото тесто правим на малки топчета, които залепваме едно за друго, оформяйки тялото на овцата.
5. Слагаме очи от черен пипер и ноздри от зърна кимион. Намазваме ги с разбития жълтък с мляко отгоре.
6. Печем в загрята фурна около 20 минути.
чере500 гр. брашно,
1 пакетче суха мая
75 г захар,
1 яйце,
1 ванилия,
кората на един лимон
250 мл топло прясно мляко,
щипка сол,
100 г масло
за намазване:
1 жълтък
1 с.л прясно мляко
за украса:
2 зърна черен пипер
4 зърна кимион
1. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, солта и топлото мляко
2. Замесваме тесто от всички продукти.Оставяме го на топло място 1 час.
3. Измесваме го добре и го разделяме на 4 топки.
4. От всяка топка оформяме глава, ухо, крака и опашка на овцата. Останалото тесто правим на малки топчета, които залепваме едно за друго, оформяйки тялото на овцата.
5. Слагаме очи от черен пипер и ноздри от зърна кимион. Намазваме ги с разбития жълтък с мляко отгоре.
6. Печем в загрята фурна около 20 минути.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност