2-3 с.л. зехтин
3 стръка зелен лук
1 люта чушка по желание
250 г чери домати
2 с.л. каперси
100 мл бяло вино
3 с.л. лимонов сок
30 г масло
150 мл готварска сметана
3-4 стръка копър или босилек
лимон за сервиране
Овкусете котлетите сьомга със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие и ги запържете от двете страни, докато се зачервят. Прехвърлете ги в тавичка и запечете за 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса. В същия тиган пригответе соса. Запържете нарязания на кръгчета лук и люта чушка, ако обичате пикантна храна. Добавете нарязаните на половинки или четвъртинки чери домати, а след 3-4 минути прибавете каперсите. Налейте виното. Подправете със сол, черен пипер и лимоновия сок. Сложете маслото и сметаната, разбъркайте добре и подправете със ситно нарязан копър, босилек или друга ваша любима подправка. Извадете сьомгата и сервирайте котлетите, като ги полеете със сос.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО