*червени и зелени чушки - 4 кг.
*домати на кубчета от консерва - 1600 гр.
*доматен бульон - 1 бутилка
*лук - 3 големи глави
*чесън - 3 скилидки
*магданоз - 1/2 връзка
*копър - 1/2 връзка
*олио - 3/4 чаена чаша
*черен пипер на вкус
*захар на вкус
*сол на вкус
Измиите чушките, изчистете ги от дръжките и зелето и ги изпечете от всички страни. Обелете ги и ги нарежете на малки парченца. Смесете в голяма купа доматите от консерва с доматения бульон. Обелете и нарежете лука на дребно.
Нарежете магданоза, копъра и чесъна на ситно.
В голяма тенджера или в електрически тиган сипете олиото. В него запържете лука до златисто. Прибавете чесъна и след 1 мин. сипете чушките. Запържете и тях леко. Подправете с черния пипер. Добавете доматите и пържете, докато водата поизври и консистенцията се посгъсти. Подправете със сол и захар на вкус. Аз добавям колкото сол, толкова и захар. Добавете зелените подправки и след 5-10 мин. отстранете от огъня. Охладете малко и напълнете измити и подсупени буркани с готовото пържено. В голяма тенджера с вода сложете бурканите да се варят за 10 мин. след завиране на водата.
След това извадете внимателно със специална щипка бурканите и обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
*червени и зелени чушки - 4 кг.
*домати на кубчета от консерва - 1600 гр.
*доматен бульон - 1 бутилка
*лук - 3 големи глави
*чесън - 3 скилидки
*магданоз - 1/2 връзка
*копър - 1/2 връзка
*олио - 3/4 чаена чаша
*черен пипер на вкус
*захар на вкус
*сол на вкус
Измиите чушките, изчистете ги от дръжките и зелето и ги изпечете от всички страни. Обелете ги и ги нарежете на малки парченца. Смесете в голяма купа доматите от консерва с доматения бульон. Обелете и нарежете лука на дребно.
Нарежете магданоза, копъра и чесъна на ситно.
В голяма тенджера или в електрически тиган сипете олиото. В него запържете лука до златисто. Прибавете чесъна и след 1 мин. сипете чушките. Запържете и тях леко. Подправете с черния пипер. Добавете доматите и пържете, докато водата поизври и консистенцията се посгъсти. Подправете със сол и захар на вкус. Аз добавям колкото сол, толкова и захар. Добавете зелените подправки и след 5-10 мин. отстранете от огъня. Охладете малко и напълнете измити и подсупени буркани с готовото пържено. В голяма тенджера с вода сложете бурканите да се варят за 10 мин. след завиране на водата.
След това извадете внимателно със специална щипка бурканите и обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност