червени люти чушки ("рибки") - 10-12 броя
кромид лук - 1 глава
скилидки чесън - 2 броя
студена вода - 125 мл
бял винен оцет - 80 мл
бяла кристална захар - 450 г
сок от един лимон
Почистете лютите чушки от дръжките и семената. Обелете лука и чесъна. Нарежете и трите зеленчука на едро. Сложете ги заедно с водата в блендер. Пасирайте, докато се получи гладка смес.
Сипете я в тенджера или дълбок тиган с незалепващо покритие. Добавете захарта, оцета и лимоновия сок. На средно ниска температура бъркайте, докато захарта се разтопи. Увеличете температурата. След като заври, отново я намалете и оставете да къкри около 40 минути, докато сместа се желира и се получи конфитюр.
Сипете в малки буркани. Затворете ги веднага и обърнете. Не е нужна стерилизация.