Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брашно - 500 г
Прясно мляко - 200
Мая - 20 г
Яйца - 3 бр.
Сол - 10 г
Захар - 5 г
Ленени семена - 70 г

1. Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко и с 2 яйца, 1 белтък и останалите продукти се замесва меко тесто.
2. След втасване се разточва 1 кора, като част от нея се отделя, за да се изрежат с формички малките питки.
3. Другата част от тестената кора се оформя на елипса, върху която се правят нарези. Поставя се върху алуминиево фолио и така при печене кошничката запазва своята форма (снимка 2).
4. Малките питки и кошничката се намазват с разбит жълтък и след втасване се пекат до златисто.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар прясно мляко прясна мая брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче