Брашно - 500 г
Прясно мляко - 200
Мая - 20 г
Яйца - 3 бр.
Сол - 10 г
Захар - 5 г
Ленени семена - 70 г
1. Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко и с 2 яйца, 1 белтък и останалите продукти се замесва меко тесто.
2. След втасване се разточва 1 кора, като част от нея се отделя, за да се изрежат с формички малките питки.
3. Другата част от тестената кора се оформя на елипса, върху която се правят нарези. Поставя се върху алуминиево фолио и така при печене кошничката запазва своята форма (снимка 2).
4. Малките питки и кошничката се намазват с разбит жълтък и след втасване се пекат до златисто.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО