Времето навън ще започва все по-често да се разваля, а сивите и облачни дни неизбежно ще зачестят. Сезонът на слънцето и морето сякаш беше тук вчера, но от завръщането му ни делят още много месеци. Колкото и да не ни се иска, налага ни се да прекарваме повече време затворени между четири стени, но пък от друга страна това са и моментите, в които си прекарваме по-уютно. С коктейл "Любовно биле" ви предлагаме две страхотни емоции - глътка слънце, за онези, които страдат от носталгия по отминалото лято, както и доза романтика - за влюбените. Ето и как да си го приготвите.
Необходими продукти:
- 250 г ягоди
- 60 г вода
- 60 г кафява захар
- сокът и настърганата кора от 1 лайм
- 30 г гренадин
- 500 г пенливо вино
- цели ягоди, за украса
Начин на приготвяне:
- Махнете дръжките на ягодите и сложете плодовете в блендер.
- Добавете водата и захарта и миксирайте докато ягодите се пасират и съставките се хомогенизират.
- Прехвърлете сместа в цедка, поставена върху една малка тенджера и я прецедете като я притискате с лъжица, за да пусне всичката течност.
- Поставете тенджерата на среден огън и сварете ягодовия сок за 2 мин.
- Свалете съда от котлона, добавете кората и сока от лайм, както и гренадина и разбъркайте с лъжица.
- Оставете сместа настрана, за да изстине.
- Прехвърлете я в купа, покрита със стреч фолио и я оставете в хладилника за 1-2 дни.
- Разпределете пенливото вино в чаши за шампанско, напълнете ги до половината и добавете сместа от купата.
- Поставете по една ягода върху ръба на всяка чаша и сервирайте.