Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

200 мл сметана,
200 мл кокосово мляко,
1/2 ч.ч пудра захар,
2 ванилии,
1 желатин,
6-8 чаени бисквити,
2 с.л счукани лешници (леко запечени предварително),
8-10 зрели смокини,
сладко от смокини

Сметаната и млякото се загряват на котлона. Добавя се пудрата захар, ванилията и се бърка, докато се разтопи, но да не завира. Свалете от огъня и добавете предварително накиснатият в 100 мл студена вода желатин (не е нужно да се разтваря на водна баня,от топлината ще се разтвори). Оставете сместа в хладилника да стегне. След това го разбийте за кратко с миксера. В подходяща чаша на дъното натрошете 3-4 бисквити и поръсете с лешници. Изсипете 1-2 с.л от панакотеният крем. Загладете леко и по стените на чашата, наредете половинки смокини. Допълнете чашата с крем, но внимавайте да не разместите смокините. Върнете обратно в хладилника. Преди поднасяне, отгоре декорирайте с плодове от сладкото, и за по-голям разкош, поръсете с цветна захар.

Дайте оценка:

Тагове: смокини пудра захар ванилия сладкарска сметана лешници чаени бисквити желатин кокосово мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче