Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически хлебчета скоунс с чедър

Елегантни и много вкусни

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 5-6 броя:

  • 225 г самонабухващо брашно, плюс допълнително за поръсване
  • щипка сол
  • щипка кайенски пипер
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 55 г охладено масло, нарязано на кубчета
  • 120 г зрял чедър, настърган
  • 90-100 мл прясно мляко, плюс 1 с.л. за глазурата

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса с голяма плоска тава в нея.
  2. Пресейте брашното, солта, лютия червен пипер и бакпулвера в купа, след което пресейте отново, за да сте сигурни, че съставките са добре смесени.
  3. Добавете маслото в купата и смесете с върха на пръстите си, за да направите галета. Поръсете 100 г сирене вътре и разтрийвайте, докато се разпредели равномерно. Опитайте се да не го правите твърде дълго, тъй като топлината от ръцете ви може да започне да разтапя маслото.
  4. Направете кладенче в центъра на сместа и налейте достатъчно мляко, за да получите доста меко, но стегнато тесто. Не изсипвайте всичкото мляко наведнъж, тъй като може да не ви трябва цялото количест, за да получите правилната консистенция.
  5. Леко набрашнете повърхност и разточете тестото с дебелина около 2 см. Изрежете хлебчетата със среден ринг (около 8 см), след това ги поставете върху лист пергаментова хартия за печене, намажете с малко мляко и поръсете с останалия чедър. Сможете хлебчетата заедно с хартията върху горещата тава на фурната.
  6. Печете за 15-20 минути, или докато не станат златистокафяви.

Купете рендета, белачки и резачки

Улеснете значително приготвянето на любимите си ястия

Дайте оценка:

Тагове: краве масло прясно мляко бакпулвер чедър лют пипер брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче