Необходими продукти за 5-6 броя:
- 225 г самонабухващо брашно, плюс допълнително за поръсване
- щипка сол
- щипка кайенски пипер
- 1 ч.л. бакпулвер
- 55 г охладено масло, нарязано на кубчета
- 120 г зрял чедър, настърган
- 90-100 мл прясно мляко, плюс 1 с.л. за глазурата
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса с голяма плоска тава в нея.
- Пресейте брашното, солта, лютия червен пипер и бакпулвера в купа, след което пресейте отново, за да сте сигурни, че съставките са добре смесени.
- Добавете маслото в купата и смесете с върха на пръстите си, за да направите галета. Поръсете 100 г сирене вътре и разтрийвайте, докато се разпредели равномерно. Опитайте се да не го правите твърде дълго, тъй като топлината от ръцете ви може да започне да разтапя маслото.
- Направете кладенче в центъра на сместа и налейте достатъчно мляко, за да получите доста меко, но стегнато тесто. Не изсипвайте всичкото мляко наведнъж, тъй като може да не ви трябва цялото количест, за да получите правилната консистенция.
- Леко набрашнете повърхност и разточете тестото с дебелина около 2 см. Изрежете хлебчетата със среден ринг (около 8 см), след това ги поставете върху лист пергаментова хартия за печене, намажете с малко мляко и поръсете с останалия чедър. Сможете хлебчетата заедно с хартията върху горещата тава на фурната.
- Печете за 15-20 минути, или докато не станат златистокафяви.
Купете рендета, белачки и резачки
Улеснете значително приготвянето на любимите си ястия
ИЗБРАНО