Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически френски сладкиш "Клафути" с череши

За сладки следобеди

От Соня Шатева Соня Шатева
20’ Подготовка
50’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300-400 г почистени от костилките череши
  • 2 с.л. захар за черешите
  • 3 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 100 мл течна сметана 30 % масл.
  • 2 пак.ванилова захар
  • 1/3 ч. ч. захар (от 250 мл)
  • 1/2 ч. ч. брашно (от 250 мл)
  • масло за намазване на формата
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Черешите се почистват от костилките и се поръсват с предвидената захар.
  2. Яйцата, млякото и сметаната, ванилията, брашното и солта, както останалата захар, се смесват в блендер.
  3. Разбива се много добре.
  4. Формата се намазва с мазнина.
  5. Изсипва се около 1/3 от тестото.
  6. Пече за около 5 минути в загрята на 175 С фурна, да започне да стяга.
  7. Изважда се и се подреждат черешите, отгоре се изсипва останалото тесто.
  8. Пече се още 45 минути или до готовност.
  9. Тестото се издува доста, а след това сляга.
  10. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар пудра захар сладкарска сметана череши бяло брашно прясно мляко ванилова захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче