Необходими продукти:
- 300-400 г почистени от костилките череши
- 2 с.л. захар за черешите
- 3 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 100 мл течна сметана 30 % масл.
- 2 пак.ванилова захар
- 1/3 ч. ч. захар (от 250 мл)
- 1/2 ч. ч. брашно (от 250 мл)
- масло за намазване на формата
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Черешите се почистват от костилките и се поръсват с предвидената захар.
- Яйцата, млякото и сметаната, ванилията, брашното и солта, както останалата захар, се смесват в блендер.
- Разбива се много добре.
- Формата се намазва с мазнина.
- Изсипва се около 1/3 от тестото.
- Пече за около 5 минути в загрята на 175 С фурна, да започне да стяга.
- Изважда се и се подреждат черешите, отгоре се изсипва останалото тесто.
- Пече се още 45 минути или до готовност.
- Тестото се издува доста, а след това сляга.
- Преди сервиране се поръсва с пудра захар.
ИЗБРАНО