За основата на киша:
300 грама брашно,
1 бакпулвер,
1 чаена лъжица сол,
125 грама масло,
1 яйце,
1/2 чаена чаша прясно мляко
За пълнежа:
1 глава лук,
около 150 грама мариновани гъби,
около 150 грама кайма,
градинска чубрица,
сол на вкус,
2 жълтъка,
50-60 грама кашкавал,
2-3 супени лъжици готварска сметана,
250 грама макарони по избор
За основата на киша: пресейте брашното, смесете с бакпулвера и солата,и го стрийте с маслото,докато стане на трохи.
Прибавете разбитото яйце и постепенно сипете прясното мляко, докато замесите средно меко тесто. Разстелете го на кора и покрийте с нея дъното и стените на тортена форма с подвижни стени с големина 26-28 см.
За пълнежа: запържете ситно нарязания кромид прибавете оцедените и нарязани гъби, каймата, чубрицата и солта на вкус. Задушете сместа и я свалете от огъня да изстине. Прибавете разбитите жълтъци, настъргания кашкавал и сметаната. Сварете макароните според инструкциите на опаковката и ги оцедете. Добавете ги към сместа. Изсипете сместа в облицованата с тесто форма и печете в умерена фурна около 25 минути. Отворете тортената форма и внимателно преместете ястието в подходяща чиния и сервирайте.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.