100 г киноа
100-200 г пресни манатарки или една шепа сухи, предварително накиснати в топла вода
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 ч.л. краве масло
малка шепа кедрови ядки
листа широколистен босилек (може и по-големи листа от обикновен)
сол
Киноата се сварява според инструкциите на опаковката с малко сол (ако ползвате сухи гъби, може да добавите и водата, в която сте ги накисвали). Гъбите се нарязват на ситно и се задушават за кратко в маслото и чесъна, посоляват се на вкус.
Добре отцедената киноа се смесва с гъбите и сместа се разпределя в листата от босилек (за предпочитане, след като се е охладила, за да не потъмнее босилекът). Кедровите ядки се посипват най-отгоре.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО