300 мл.хладко прясно мляко,
2 (4) с.л.захар,
½ пак. прясна мая,
щипка сол,
200 мл. масло+мас,
3 ч.ч. брашно,
локум
Замесва се тесто, като маята се разтваря в хладкото прясно мляко заедно със захарта. Оставя се да шупне и след това се добавя мазнината. Сместа се изсипва към брашното и се меси до меко тесто.
Оставя се в хладилника покрито за половин час. След това тестото се дели 16 еднакви топчета. Всяко се точи на елипса с дължина около 20 см. В средата се поставя лентичка от локум. Завива се и се оформя на фитил, който леко се разтегля по дължина. После се навива на спирала. След това с ножица се нарязва и придобива вид на цвете. Готовите кифлички се мажат с разбит белтък. Поръсват се със захар по желание. Пекат се в предварително загрята на 180гр. фурна.
300 мл.хладко прясно мляко,
2 (4) с.л.захар,
½ пак. прясна мая,
щипка сол,
200 мл. масло+мас,
3 ч.ч. брашно,
локум
Замесва се тесто, като маята се разтваря в хладкото прясно мляко заедно със захарта. Оставя се да шупне и след това се добавя мазнината. Сместа се изсипва към брашното и се меси до меко тесто.
Оставя се в хладилника покрито за половин час. След това тестото се дели 16 еднакви топчета. Всяко се точи на елипса с дължина около 20 см. В средата се поставя лентичка от локум. Завива се и се оформя на фитил, който леко се разтегля по дължина. После се навива на спирала. След това с ножица се нарязва и придобива вид на цвете. Готовите кифлички се мажат с разбит белтък. Поръсват се със захар по желание. Пекат се в предварително загрята на 180гр. фурна.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност