1 к.л. захар
2 ч.ч. прясно мляко
800 г брашно
200 г натрошено сирене
3 яйца
1 щипка сол
2 скилидки чесън
3-4 стръка копър
1 с.л. масло
Размиваме маята в топло прясно мляко със захарта и 1 с.л. брашно. Разбиваме в купа 2 яйца и един белтък. Добавяме щипка сол. Пресяваме брашното. В него правим кладенче и слагаме всички съставки. Замесваме тесто върху набрашнен плот. Оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа за 30 минути.
Делим готовото тесто на 4 топки. Разточваме кора и разделяме на триъгълници. В широката част слагаме натрошено сиренце и навиваме към върха. Нареждаме кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Пак втасват за 30 минути. Правим смес в отделна купичка от пасиран чесън, нарязан на ситно копър и размекнатото масло. Мажем с нея кифличките. Печем на 180 градуса в загрята фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО