Необходими продукти:
- 175 мл слънчогледово масло
- 175 г захар мусковадо
- 3 големи яйца
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- 200 г едро настъргана тиква
- 100 г стафиди
- Настърганата кора на 1 портокал
- 2 ч.л. смляна канела
- 200 г самонабухващо брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
За глазурата:
- 200 г пълномаслено крема сирене тип "Филаделфия"
- 85 г пудра захар
- Печени орехи за украса
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Застелете тава за мъфини с 12 отвора с хартиени кошнички.
- Изсипете олиото в голяма купа и добавете захарта, яйцата и ванилията. Разбийте заедно, след това добавете настърганата тиква, стафидите и портокаловата кора.
- Прибавете канелата, брашното и содата бикарбонат, сместа ще бъде по-течна.
- Разпределете я с лъжица в хартиените кошнички и печете в продължение на 25 минути, докато кексчетата се изпекат.
- Охладете напълно върху решетка.
- За да направите глазурата, разбийте заедно крема сиренето и захарта до гладкост, след което разпределете върху кексчетата.
- Украсете с препечени орехи.
Съхранявайте кексчетата в хладилника, но ги извадете на стайна температура, за да се отпуснат преди сервиране.
ИЗБРАНО