Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кексчета с тиква и специална глазура

Есенен разкош

15’ Подготовка
25’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 175 мл слънчогледово масло
  • 175 г захар мусковадо
  • 3 големи яйца
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 200 г едро настъргана тиква
  • 100 г стафиди
  • Настърганата кора на 1 портокал
  • 2 ч.л. смляна канела
  • 200 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат

За глазурата:

  • 200 г пълномаслено крема сирене тип "Филаделфия"
  • 85 г пудра захар
  • Печени орехи за украса

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Застелете тава за мъфини с 12 отвора с хартиени кошнички.
  3. Изсипете олиото в голяма купа и добавете захарта, яйцата и ванилията. Разбийте заедно, след това добавете настърганата тиква, стафидите и портокаловата кора.
  4. Прибавете канелата, брашното и содата бикарбонат, сместа ще бъде по-течна.
  5. Разпределете я с лъжица в хартиените кошнички и печете в продължение на 25 минути, докато кексчетата се изпекат.
  6. Охладете напълно върху решетка.
  7. За да направите глазурата, разбийте заедно крема сиренето и захарта до гладкост, след което разпределете върху кексчетата.
  8. Украсете с препечени орехи.

Съхранявайте кексчетата в хладилника, но ги извадете на стайна температура, за да се отпуснат преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: олио портокал стафиди яйца крема сирене пудра захар ванилия сода канела захар мусковадо орехи брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче