3-4 големи яйца,
250 г меко безсолно масло,
1 ч.ч.пудра захар,
1 и, 1/2 ч.ч.пресято брашно,
1 бакпулвер,
100 г стафиди,
1 мандарина или портокал,нарязани на тънки лентички,
няколко капки лимонов и портокалов сок,
2 ванилии
Предварително си бях приготвила известно количество захаросани портокалови и лимонови кори, от които взех известна част /около 1 ч.ч./, затоплих ги на котлона и прибавих малко / 1-2 с.л.вишновка/.
С тази цитрусова паста намазах вече готовият кекс. Стана интересно, различно и божествено!
За кекса:
Жълтъците се разбиват с разтопеното масло, пудрата захар, ванилиите и плодовия сок.
Белтъците се разбиват отделно и се прибавят към жълтъчената смес. Постепенно се добавя брашното с бакпулвера.
В намазана с масло и поръсена с грис къдрава кексова форма се изсипва готовата смес. Наръсва се със стафиди и се подреждат нарязаните плодове.
Пече се в предварително загрята на 180 С фурна до готовност.
Вече изпечен се оставя да се охлади. Напълно изстинал се обръща в чиния, в която ще се сервира.
Намазва се със затоплената цитрусова смес и се поръсва с пудра захар /като сняг/.
Да ви е сладко!
3-4 големи яйца,
250 г меко безсолно масло,
1 ч.ч.пудра захар,
1 и, 1/2 ч.ч.пресято брашно,
1 бакпулвер,
100 г стафиди,
1 мандарина или портокал,нарязани на тънки лентички,
няколко капки лимонов и портокалов сок,
2 ванилии
Предварително си бях приготвила известно количество захаросани портокалови и лимонови кори, от които взех известна част /около 1 ч.ч./, затоплих ги на котлона и прибавих малко / 1-2 с.л.вишновка/.
С тази цитрусова паста намазах вече готовият кекс. Стана интересно, различно и божествено!
За кекса:
Жълтъците се разбиват с разтопеното масло, пудрата захар, ванилиите и плодовия сок.
Белтъците се разбиват отделно и се прибавят към жълтъчената смес. Постепенно се добавя брашното с бакпулвера.
В намазана с масло и поръсена с грис къдрава кексова форма се изсипва готовата смес. Наръсва се със стафиди и се подреждат нарязаните плодове.
Пече се в предварително загрята на 180 С фурна до готовност.
Вече изпечен се оставя да се охлади. Напълно изстинал се обръща в чиния, в която ще се сервира.
Намазва се със затоплената цитрусова смес и се поръсва с пудра захар /като сняг/.
Да ви е сладко!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност