за тестото:
4 яйца,
1ч.ч. захар,
1 и 1/2 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер,
2 с.л. какао;
за карамела:
1 ч.ч. захар,
1 с.л. масло,
6 бр. кайсии.
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Прибавете жълтъците един по един, после брашното с бакпулвера. Разбъркайте добре и го разделете на две. В едната част прибавете какаото и разбъркайте. Сипете захарта за карамела в тенджерка и когато почне да се карамелизира добавете маслото. Бъркайте докато се получи хубав карамел. В кексова форма изсипете карамела и го оставете да се втвърди. Наредете половинки от кайсиите. Започнете да сипвате от сместа, като ги редувате -бяла и кафява, докато свършат. Печете на 190 градуса за 25-30 минути. Извадете го и още топъл го обърнете в подходящ поднос. По желани може да поръсите с пудра захар.
за тестото:
4 яйца,
1ч.ч. захар,
1 и 1/2 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер,
2 с.л. какао;
за карамела:
1 ч.ч. захар,
1 с.л. масло,
6 бр. кайсии.
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Прибавете жълтъците един по един, после брашното с бакпулвера. Разбъркайте добре и го разделете на две. В едната част прибавете какаото и разбъркайте. Сипете захарта за карамела в тенджерка и когато почне да се карамелизира добавете маслото. Бъркайте докато се получи хубав карамел. В кексова форма изсипете карамела и го оставете да се втвърди. Наредете половинки от кайсиите. Започнете да сипвате от сместа, като ги редувате -бяла и кафява, докато свършат. Печете на 190 градуса за 25-30 минути. Извадете го и още топъл го обърнете в подходящ поднос. По желани може да поръсите с пудра захар.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност