Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кекс с кайсии и карамел

От Dobrinka Petkova Dobrinka Petkova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за тестото:
4 яйца,
1ч.ч. захар,
1 и 1/2 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер,
2 с.л. какао;
за карамела:
1 ч.ч. захар,
1 с.л. масло,
6 бр. кайсии.

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Прибавете жълтъците един по един, после брашното с бакпулвера. Разбъркайте добре и го разделете на две. В едната част прибавете какаото и разбъркайте. Сипете захарта за карамела в тенджерка и когато почне да се карамелизира добавете маслото. Бъркайте докато се получи хубав карамел. В кексова форма изсипете карамела и го оставете да се втвърди. Наредете половинки от кайсиите. Започнете да сипвате от сместа, като ги редувате  -бяла и кафява, докато свършат. Печете на 190 градуса за 25-30 минути. Извадете го и още топъл го обърнете в подходящ поднос. По желани може да поръсите с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца какао бяло брашно кафява захар бакпулвер кайсии

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче