Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

3 яйца
1 водна чаша захар
200 г кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
5 с. л. олио
1 водна ч. и половина брашно
череши
1 пакетче маково семе
1 пакет лимонова глазура за поръсване
1 к. л .канела
1 ч. л. захар
1 ч. л. брашно
1 с. л. коняк

Черешите се почистват от костилката, заделят се няколко с дръжки за украса. Поръсваме ги със захар, канела, коняк и оставяме за кратко да се мариноват. Разбиваме яйцата със захарта, добавят се олиото, киселото мляко с разбита в него сода, ванилията и брашното с бакпулвера. Прибавя се маковото семе и разбъркваме сместа.

В намаслена и набрашнена тавичка сипваме кексовата смес. Отгоре се нареждат черешите, като преди това се овалват или в брашно или в нишесте без да се притискат, при печене те потъват.

Печем кекса в загрята фурна на 160 с вентилатор за 30 мин. Изважда се и щом се охлади заливаме с лимоновата глазура, приготвена по указание. Отгоре се нареждат черешки и листа мента. Сервира се със плодов сироп от ягоди или череши.

Вкусно, лятно и свежо!

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар ванилия сода канела кисело мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче