4 яйца,
1/2 чаена чаша олио,
1/2 чаена чаша вода,
1 и 1/2 чаена чаша захар,
2 чаени чаши брашно (пресято),
1 бакпулвер,
ванилия,
2 супени лъжици какао,
7-8 бишкоти,
пудра захар за поръсване на кекса
Брашното го пресявате. Правите кладенче и сипвате обърканата вода с олиото, захарта, яйцата, бакпулвера, ванилията. Всичко това се бърка по-продължително време около 4-5 минути. Една малка част от готовото тесто го оцветявате в кафяво, като го обърквате с какао. Подмазвате формата за кекс с олио, изсипвате половината от жълтата смес, изсипвате цялата кафява смес и отгоре подреждате бишкотите, като преди това ги овалвате в брашно. Изсипвате отгоре върху бишкотите останалата жълта смес. Печете кекса, като първите 15 минути фурната е без вентилатор на 180 градуса, след това допичате с вентилатор до леко златиста коричка. След опичане оставете да се охлади, обърнете кекса и го поръсете с пудра захар. Кексът може да се направи и без бишкоти.
Става много пухкав и вкусен.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.