Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

4 яйца
300 мл. прясно мляко
160 гр. брашно
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
6 кубчета масло х1,5 см.
2 ч.л. олио/зехтин
150 гр. бекон
50-60 гр. твърдо сирене (тип пармезан)
10-15 маслини без костилки
4 стръка зелен лук
зелени подправки (босилек)
2 скилидки чесън

* Отделят се белтъците от жълтъците.
* Жълтъците се разбиват с прясното мляко и пресятото брашно, добавено на 2-3 пъти.
* Белтъците се разбиват на сняг със солта и захарта.
* Внимателно към тях се прибавя сместа с жълтъците - на няколко пъти и разбърква само с шпатула (не тел, или миксер).
* В тигана се загрява 1 от кубчетата масло с 1 ч.л. олио/зехтин . * Изсипва се половината смес и пържи на умерен огън, докато се зачерви хубаво отдолу - повдига се лесно и проверява (около 2 мин.)
* С помощта на две шпатули се обръща да се запече и от другата страна (тук вече времето е по-малко - ок. 1 мин.)
* Отново с дървените шпатули (или нож/вилица, зависи от тигана) готовия изпържен/изпечен блат се накъсва на дребни парченца.. За по-лесно тигана може да се отмести от котлона.
* Прибавят се нарязаните: бекон, маслини, зелен лук и 2 зарчета масло.
* Всичко това се запържва 2 мин., прибавят се ситно нарязаната/пасирана скилидка чесън, зелените подправки и се отмества от котлона.
* Веднага се поръсва с половината от сиренето. Допълнително може да се сервира и с млечно-чеснов или сиренов сос. По същия начин веднага се приготвя и останалата част от тестото.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън бекон яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко маслини зелен лук пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче