3 с.л. зехтин
2 с.л. масло
300 г бяло пилешко месо без кост(филе)(може и от бутчетата)
3-4 глави стар лук
3-4 скилидки чесън
1 морков
шепа гъби печурки
2 печени червени чушки
1 люта чушка (суха)
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 с.л. сол
150 мл бяло вино
черен пипер
щипка захар
щипка суха чубрица
майорана
За омлета /1 порция/:
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
щипка брашно
щипка сол
1 с.л. масло
месото се нарязва на кубчета (на хапки)
кромида се нарязва на не много дребно
мазнината се загрява и в нея се запържва за кратко месото, само докато побелее
изважда се с решетъчна лъжица
в същата мазнина се слага нарязания лук и нарязания на дребно морков
разбърква се няколко пъти и се налива 100 мл топла вода
задушава се 15 минути на слаб огън като се разбърква от време на време
прибавят се нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на зеленчуците
добавят се нарязаните печени чушки, месото и всички подправки
налива се виното и се задушава за 10 минути
сервира се направо или
запича се в гювече
в омлет
в палачинка
Аз предпочитам варианта в омлет.Мекото яйце чудесно допълва вкуса на кавърмата.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.