за 4 порции
600 г свинско месо от бут или плешка
2-3 с.л. олио
4 стръка праз
100 мл червено вино
1 ч.л. сол
4-5 печени червени чушки
гъби(при мен няма)
черен пипер
чубрица
яйца
месото се нарязва на кубчета и се задушава в нагрятата мазнина за няколко минути като се разбърква
изважда се с решетъчна лъжица в съда, в който след това ще се пече
в остатъка от мазнината се слага праза, предварително нарязан на кръгчета
разбърква се и се добавя виното
задушава се до омекване
ако се ползват гъби се добавят на този етап
прибавят се нарязаните печени чушки и се объркват за 1 минута
праза се изсипва при месото, всичко се разбърква и се овкусява със сол, черен пипер и чубрица
затворения с капак съд се поставя в не много гореща фурна(за да не се спука) и се пече на 200 С за около 30-40 минути
Може да се разпредели в гювечета и да се запече в тях.
Накрая по желание се чуква по едно яйце и се запича само за 3-4 минути
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.