200 мл вода (топла)
700-800 г брашно
2 яйца
30 г жива мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
В купа изсипваме чаша брашно. Правим кладенче и в него слагаме кубче мая, малко топла вода, 1 с.л. захар. След като шупне, добавяме 2 разбити яйца с 1 с.л. сол и останалото количество вода и мляко - общо 400 мл. С тел разбъркваме и добавяме пресято брашно. Като се получи гъста каша, го покриваме с фолио и оставяме да втаса на топло.
След като втаса, с помощта на шпатула или с намаслени ръце го изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене. С пръсти правим дупки в тестото и слагаме сирене и масло. Отгоре намазваме с разбито яйце. Оставяме за малко да втаса и печем на 180 градуса за около 25-30 минути или до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО