Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
200 мл прясно мляко
200 мл вода (топла)
700-800 г брашно
2 яйца
30 г жива мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол

В купа изсипваме чаша брашно. Правим кладенче и в него слагаме кубче мая, малко топла вода, 1 с.л. захар. След като шупне, добавяме 2 разбити яйца с 1 с.л. сол и останалото количество вода и мляко - общо 400 мл. С тел разбъркваме и добавяме пресято брашно. Като се получи гъста каша, го покриваме с фолио и оставяме да втаса на топло.

След като втаса, с помощта на шпатула или с намаслени ръце го изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене. С пръсти правим дупки в тестото и слагаме сирене и масло. Отгоре намазваме с разбито яйце. Оставяме за малко да втаса и печем на 180 градуса за около 25-30 минути или до готовност.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче