Необходими продукти:
- Карагьоз – 2 бр. едър
- Зехтин – 2,3 с.л
- Лимон – 2 резенчета
- Сол
- Черен пипер
- Лющян (девисил) – 2 клонки
- Розмарин 2 щипки
Начин на приготвяне:
- Почистваме карагьоза, махаме му главата и го измиваме. Подсущаваме го с кърпа.
- Посоляваме рибата със сол и черен пипер. Поръсваме и с малко сух розмарин.
- В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер.
- Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян.
- С 1-1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Загръщаме го добре около рибата.
- После подправяме и увиваме и другата риба. Слагаме двете увити риби в тавичка и печем на 200 градуса до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО