1 яйце,
150 гр. пълнозърнесто пшенично брашно,
50 гр. бяло брашно + допълнително за доомесване,
30 гр. какао,
1/2 ч.л. канела,
1/4 ч.л. индийско орехче,
2-3 смлени карамфилчета,
1/4 ч.л. сол,
1/2 ч.л. бакпулвер,
150 гр. масло,
100 гр. светла кафява захар,
50 гр. мусковадо,
1 с.л. настърган пресен джинджифил /сигурно може и сух/
Приготовление:
Смесват се продуктите и тестото се оставя в хладилник за около половин час. Правят се топчета, които могат да се наръсят с кафява захар. Пекат се в умерена фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО