1 литър вода
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. лют пипер
3 с.л. зехтин
300 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 глава броколи
100 г пушено топено сирене
100 г кашкавал
100 г халуми
100 г пармезан
6 яйца
В тенджера със студена вода изсипваме брашното, солта, пипера и зехтина. Поставяме на слаб огън някъде около 12-15 мин. и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица до сгъстявяне на качамака (отлепя се от стените на съда). Добавяме маслото, разбъркваме, заравняваме качамакът в голяма тава (подмазана или с хартия). Да стане с дебелина не повече от 2-3 см. Разпределяме броколите на цветчета, сирената на парченца, без пармезанът. Разбиваме яйцата, пармезанът и млякото, заливаме равномерно и печем в загрята фурна на 200 градуса около 25-30 мин (до златиста коричка). Рецептата е за 12 порции.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО