Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изискано: Поширани праскови с ванилов крем

Превъзходен летен десерт за специални поводи

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 шушулки ванилия с отделени семена
  • 100 г пудра захар
  • 8 листа босилек
  • 4 големи праскови, нарязани на две и почистени от костилката
  • 200 мл пенливо вино
  • листа босилек, за гарниране

За ваниловия крем:

  • 1 шушулка ванилия, само семената
  • 100 г маскарпоне
  • 100 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

  1. Сложете шушулките ванилия, семената и захарта в тенджера с 200 мл вода и оставете да заври на среден огън.
  2. След като това стане, поставете босилека и прасковите. Поширайте за 2-3 минути, докато плодовете омекнат. Сложете капак на тигана и оставете прасковите да изстинат в сиропа.
  3. След като се охладят, налейте пенливото вино и оставете за 10 минути.
  4. Докато пошираните плодове поемат виното, разбийте заедно ванилията, маскарпонето и сметаната до меки връхчета.
  5. Сервирайте прасковите в купа с обилно количество от сиропа. Завършете с лъжица от ваниловия крем и няколко листа босилек.

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне пудра захар ванилия сладкарска сметана босилек пенливо вино праскови

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче