Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Италианска зеленчукова супа

Засищаща и пълна с вкусове

15’ Подготовка
55’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 глави лук, наситнени
  • 2 моркова, наситнени
  • 4 стръка целина, наситнени
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. захар
  • 4 скилидки чесън, счукани
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 дафинови листа
  • Няколко стръка мащерка
  • 3 тиквички, нарязани
  • 400 г боб от консерва
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 1.2 л. зеленчуков бульон
  • 100 г пармезан
  • 140 г паста във формата на мидички
  • Малка връзка босилек, наситнен

Начин на приготвяне:

  1. Запържете лука, морковите и целината в зехтина в голяма тенджера за около 20 мин., докато омекнат.
  2. Добавете захарта, чесъна, доматеното пюре, билките и тиквичките. Гответе 4-5 мин. на средна степен на котлона до леко покафеняване.
  3. Изсипете боба, нарязаните домати и бульона. Оставете течността да къкри за 20 мин.
  4. Прибавете половината пармезан и пастата и оставете да къкри за 6-8 мин., за да се свари.
  5. Накрая поръсете с останалия пармезан и босилека. Поднесете супата топла.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън дафинов лист лук домати моркови целина прясна мащерка бульон бяла захар тиквички боб паста доматено пюре пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче