Необходими продукти:
- 2 глави лук, наситнени
- 2 моркова, наситнени
- 4 стръка целина, наситнени
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. захар
- 4 скилидки чесън, счукани
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 дафинови листа
- Няколко стръка мащерка
- 3 тиквички, нарязани
- 400 г боб от консерва
- 400 г консерва нарязани домати
- 1.2 л. зеленчуков бульон
- 100 г пармезан
- 140 г паста във формата на мидички
- Малка връзка босилек, наситнен
Начин на приготвяне:
- Запържете лука, морковите и целината в зехтина в голяма тенджера за около 20 мин., докато омекнат.
- Добавете захарта, чесъна, доматеното пюре, билките и тиквичките. Гответе 4-5 мин. на средна степен на котлона до леко покафеняване.
- Изсипете боба, нарязаните домати и бульона. Оставете течността да къкри за 20 мин.
- Прибавете половината пармезан и пастата и оставете да къкри за 6-8 мин., за да се свари.
- Накрая поръсете с останалия пармезан и босилека. Поднесете супата топла.
ИЗБРАНО