Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Италианска салата Панцанела

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти за 4 човека:

2-3 сухи филии хляб /в рецептата Чиабата/,
2-3 узрели домата,
1 глава червен кромид лук,
1 малка краставица,
8 листа босилек,
зехтин,
червен гроздов оцет /заменен от мен с балсамов оцет от Модена/,
сол,
пипер

В купа се накисва старият хляб. Изстисква се между дланите и се смесва с останалите съставки. Разбърква се добре, овкусява се и се прибира за 1 час в хладилника. Отгоре сложих кръгче от зелена маслина, за да дам устойчивост на магданоза. Босилекът на терасата ми изсъхна, а сух не върви... Сервира се студена. Бих я направила отново, много е вкусна и необичайна. Напълно може да замени вечерята.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер лук домати краставици оцет босилек балсамов оцет чабата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче