Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави тиквички с дзадзики

Със средиземноморски привкус

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 75 г бяло брашно
  • 75 г царевично брашно
  • 1 яйце
  • 150 мл прясно мляко
  • 50 мл бира
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

За дзадзикито:

  • 200 г цедено кисело мляко
  • 1 краставица
  • 200 г заквасена сметана
  • стрък копър
  • стрък прясна мента
  • 1 скилидка чесън
  • сол и зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Тиквичките се измиват и нарязват на тънки ленти. Най-лесно става с ренде.
  2. Брашната, бирата, млякото, яйцето, солта и черния пипер се смесват в купа.
  3. В дълбок тиган се загрява олио (около 4 пръста). Всяка тиквичка се овалва в сместа и се пържи.
  4. За дзадзикито: краставицата се настъргва на ситно ренде. Оставя се да ѝ се оцеди водата. Млякото и сметана се разбиват добре. Краставицата се изтисква и добавя към тях. Слагат се пресованият чесън, нарязаните подправки и се овкусява със зехтин и сол.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер бира олио краставици копър яйца тиквички бяло брашно прясно мляко цедено кисело мляко заквасена сметана прясна мента царевично брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче