Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави пилешки бургери с лимонова майонеза

Класиката е модерна

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 пилешки гърди
  • 3 филии бял хляб, препечени
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • Настърганата кора от 1 лимон
  • Сокът от ½ лимон
  • 4 с.л. майонеза
  • 4 питки за бургери
  • Зелена салата
  • Домати
  • Кисели краставички
  • Червен лук

Начин на приготвяне:

  1. Сложете пилешките гърди между два листа пергаментова хартия и ги начукайте внимателно, докато станат наполовина на дебелина от първоначалния си размер.
  2. В блендер, кухненски робот или чопър накъсайте препечените филии хляб и ги смелете на трохи. Прехвърлете ги в чиния.
  3. Разбийте заедно яйцето и горчицата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер.
  4. Панирайте пилешките гърди като първо ги потопите в яйцето, след това в хлебните трохи.
  5. Наредете ги в плоска тава, постелена с пергаментова хартия, и ги сложете във фурната на 200 градуса на програма "грил".
  6. Изпечете месото за 10 мин., като през това време го обърнете веднъж.
  7. Овкусете майонезата с лимоновите кори и сок, както и с черен пипер на вкус.
  8. Сглобете бургерите като предварително запечете разполовените питки на сух тиган. Намажете долната и горната част с майонезата, сложете пилешкото, а отгоре - резенчета кисела краставица, червен лук на кръгчета, резени домат и зелена салата.
  9. Поднесете бургерите веднага.

Дайте оценка:

Тагове: горчица червен лук домати пилешко лимон яйца хляб майонеза кисели краставички лимонов сок питки за бургер захар мусковадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче