Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди
- 3 филии бял хляб, препечени
- 1 яйце
- 1 ч.л. дижонска горчица
- Настърганата кора от 1 лимон
- Сокът от ½ лимон
- 4 с.л. майонеза
- 4 питки за бургери
- Зелена салата
- Домати
- Кисели краставички
- Червен лук
Начин на приготвяне:
- Сложете пилешките гърди между два листа пергаментова хартия и ги начукайте внимателно, докато станат наполовина на дебелина от първоначалния си размер.
- В блендер, кухненски робот или чопър накъсайте препечените филии хляб и ги смелете на трохи. Прехвърлете ги в чиния.
- Разбийте заедно яйцето и горчицата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер.
- Панирайте пилешките гърди като първо ги потопите в яйцето, след това в хлебните трохи.
- Наредете ги в плоска тава, постелена с пергаментова хартия, и ги сложете във фурната на 200 градуса на програма "грил".
- Изпечете месото за 10 мин., като през това време го обърнете веднъж.
- Овкусете майонезата с лимоновите кори и сок, както и с черен пипер на вкус.
- Сглобете бургерите като предварително запечете разполовените питки на сух тиган. Намажете долната и горната част с майонезата, сложете пилешкото, а отгоре - резенчета кисела краставица, червен лук на кръгчета, резени домат и зелена салата.
- Поднесете бургерите веднага.
ИЗБРАНО