Необходими продукти:
- 200 г масло на стайна температура
- 150 г пудра захар
- 1 яйце
- ¼ чаена лъжичка ванилов екстракт
- 250 г самонабухващо брашно
- 50 г овесени ядки
- 12 глазирани череши, разполовени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса и застелете две тави с хартия за печене.
- Сложете маслото, захарта, яйцето, ванилията и брашното в купа с малка щипка сол и разбийте всичко заедно, докато се смесят напълно и се оформи тесто.
- Прехвърлете овесените ядки в плитка чиния.
- Разделете тестото на 24 равни части (всяка трябва да тежи 25-30 г), след което разточете всяка част на топче.
- Оваляйте топчетата в овесените ядки и сложете по 12 във всяка от тавите на равно разстояние едно от друго.
- Сплескайте малко топчетата, след което сложете и леко притиснете половинката глазирана череша в средата на всяко от тях.
- Печете бисквитите за 20 минути или до златисто.
- Оставете да изстинат в тавата за няколко минути, след което ги прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно.
ИЗБРАНО