1 пакет бутер тесто 500 г,
1 круша,
около 100 г синьо сирене
Тестото се оставя да се размрази. Когато омекне добре, се разточва с брашно на тънка кора (с размери оринтировъчно 40 на 50 см), която се нарязва на квадрати със страни 10 см. Получават се 20 квадрата. В средата на всеки се слага бучка синьо сирене и парченце круша. Тестото се завива като бонбон (аз осуквам бял конец от двете страни, за да не се развие при печене). „Бонбоните” се редят върху хартия за печене. По желание се мажат с жълтък. Пекат се в добре загрята на 220 градуса фурна.
Хапват се с чаша добре охладено бяло вино или сангрия!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО