Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 1 с.л. захар (по избор)
- 1 ч.л. ванилов екстракт (по избор)
- 1 щипка сол
- 150 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. разтопено масло + още за пържене
Начин на приготвяне:
- В купа разбийте яйцата със захарта, ванилията и солта. Добавете прясното мляко и разтопеното масло.
- Постепенно прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбъркайте добре, докато получите гладко и гъсто тесто без бучки. Оставете сместа да почине 5-10 минути.
- Загрейте незалепващ тиган или плоча на средна температура и намажете с малко масло. С помощта на чаена лъжичка или шприц оформете мини палачинки (с диаметър около 4-5 см). Пържете по 1-2 минути на страна, докато се надуят леко и придобият златист загар.
- Сервирайте палачинките топли, наредени в чиния. Гарнирай щедро с микс от боровинки, малини, френско грозде и/или други любими плодове. Добавете лъжица заквасена сметана, кисело мляко или мед. По желание - поръсете с пудра захар или кокосови стърготини.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО