Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хляб за Коледни пости с лимец и мурсалски чай

От Станислава Белоева Станислава Белоева

400 гр. брашно от лимец,
1 ч.л. морска сол,
1 ч.л. канела,
1 с.л. какао,
1 ч.л. суха мая,
1 с.л. ябълков оцет,
2 с.л. меласа /кафява захар/,
300 мл мурсалски чай,
1 с.л маково семе за поръсване


Замесва се меко тесто, оставяме да втаса на топло за час и премесваме.

Слагаме в силиконова форма /тавичка за печене, покрита със сладкарска хартия/, тъй като хляба е без мазнина /подходящ за строг пост/.

Поръсваме с мак.

Печем в загрята фурна на 160 градуса 35-40 мин.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол ябълков оцет какао суха мая канела чай

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче