*пилешко филе - 750 гр.
*компот от ананас консерва - 1 бр.
*червени чушки - 2 бр.
*кафява захар - 1/4 ч.ч.
*ябълков оцет - 1/3 ч.ч.
*царевично нишесте - 1/4 к.ч. размито с 1 с.л. вода
*млян черен пипер на вкус
*сол на вкус
Пилешкото филе, почистените от семките чушки и ананасът (ако е на шайби) се нарязват на еднакви по големина хапки. Нанизват се на дървени шишчета като се редуват последователно. Поръсват се със сол и черен пипер.
В малко дълбоко тиганче се кипва оцетът, сокът от консервата ананас и захарта. Добавя се размитото нишесте и се оставя за около 2 мин. да къкри,докато се сгъсти. Бърка се постоянно.
С така приготвения сос се намазват шишчетата. Половината се сипва в купичка за сервиране. Пекат се на скара от двете страни и периодично се мажат със соса.
*пилешко филе - 750 гр.
*компот от ананас консерва - 1 бр.
*червени чушки - 2 бр.
*кафява захар - 1/4 ч.ч.
*ябълков оцет - 1/3 ч.ч.
*царевично нишесте - 1/4 к.ч. размито с 1 с.л. вода
*млян черен пипер на вкус
*сол на вкус
Пилешкото филе, почистените от семките чушки и ананасът (ако е на шайби) се нарязват на еднакви по големина хапки. Нанизват се на дървени шишчета като се редуват последователно. Поръсват се със сол и черен пипер.
В малко дълбоко тиганче се кипва оцетът, сокът от консервата ананас и захарта. Добавя се размитото нишесте и се оставя за около 2 мин. да къкри,докато се сгъсти. Бърка се постоянно.
С така приготвения сос се намазват шишчетата. Половината се сипва в купичка за сервиране. Пекат се на скара от двете страни и периодично се мажат със соса.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност