Необходими продукти:
- свинско месо - 400 г
- картофи - 500 г
- доматен сос - 200 г
- сирене - 150 г
- кашкавал - 100 г
- яйца - 3 бр.
- олио
- чубрица
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- шунка 200 г
Начин на приготвяне:
- Предварително овкусвяме, нарязваме на малки парченца и изпържваме свинското месо.
- Обелваме и нарязваме картофите и ги сваряваме.
- Гювечетата се пълнят като най-отдолу се слагат половината картофи, след това месото, сиренето, шунката, кашкавалът, лютеница. След това другата част от картофите и месото. Следват подправките и малко вода.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
- След това се изважда, чуква се яйце и се връща във фурната за 5 минути. Пече се без капак.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО