Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гювечета със свинско, картофи и яйце

От
20’ Подготовка
60’ Време за готвене
3 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • свинско месо - 400 г
  • картофи - 500 г
  • доматен сос - 200 г
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • шунка 200 г

Начин на приготвяне:

  1. Предварително овкусвяме, нарязваме на малки парченца и изпържваме свинското месо.
  2. Обелваме и нарязваме картофите и ги сваряваме.
  3. Гювечетата се пълнят като най-отдолу се слагат половината картофи, след това месото, сиренето, шунката, кашкавалът, лютеница. След това другата част от картофите и месото. Следват подправките и малко вода.
  4. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
  5. След това се изважда, чуква се яйце и се връща във фурната за 5 минути. Пече се без капак.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче