Необходими продукти:
- 500 г свински врат без кости
- 2 глави кромид лук
- Олио
- Сол и черен пипер на вкус
- Червен пипер на вкус
- 1/2 ч.ч. грах
- 4 картофа, нарязани на едро
- 5 червени чушки
- 250 г зелен фасул
- Пресен магданоз
- Консервирана бамя
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Месото се разрязва на едри парчета и се запържва в малко олио. Овкусява се със сол и черен пипер и се вади в една купичка настрана.
- В същия тиган се запържва лука, докато стане прозрачен, а след това към него се добавят и картофите.
- След 10 мин. се добавят почистените и нарязани на ивици червени чушки.
- След 5 мин. се добавят грахът и зеленият фасул.
- В глинено гърне се редят първо свинското, а отгоре и зеленчуците от тигана. Отгоре се реди малко от консервираната бамя. Ястието се поръсва с червен пипер и наситнен пресен магданоз.
- Наливат се 2 чаши гореща вода, колкото да стига до ръба на зеленчуците, но да не ги покрива.
- Гърнето се захлупва с капака се слага във фурната, която се пуска на 180 градуса. След час, час и половина, гювечът е готов.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО