Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гювеч със зелен фасул и грах

Няма по-вкусно нещо!

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
90’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г свински врат без кости
  • 2 глави кромид лук
  • Олио
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Червен пипер на вкус
  • 1/2 ч.ч. грах
  • 4 картофа, нарязани на едро
  • 5 червени чушки
  • 250 г зелен фасул
  • Пресен магданоз
  • Консервирана бамя

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се разрязва на едри парчета и се запържва в малко олио. Овкусява се със сол и черен пипер и се вади в една купичка настрана.
  2. В същия тиган се запържва лука, докато стане прозрачен, а след това към него се добавят и картофите.
  3. След 10 мин. се добавят почистените и нарязани на ивици червени чушки.
  4. След 5 мин. се добавят грахът и зеленият фасул.
  5. В глинено гърне се редят първо свинското, а отгоре и зеленчуците от тигана. Отгоре се реди малко от консервираната бамя. Ястието се поръсва с червен пипер и наситнен пресен магданоз.
  6. Наливат се 2 чаши гореща вода, колкото да стига до ръба на зеленчуците, но да не ги покрива.
  7. Гърнето се захлупва с капака се слага във фурната, която се пуска на 180 градуса. След час, час и половина, гювечът е готов.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер олио магданоз свинско картофи червени чушки кромид лук бамя

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче