Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

"Гозбата на България" - кулинарни изкушения, сервирани с добро настроение

Някога древногръцкият историк, биограф и философ Плутарх е казал, че животът е последователност от човешки дела, по-голямата част от които имат за цел добиването и приготвянето на храна, а много години по-късно американският писател с арменски корени Крис Бохджалиан по своеобразен начин допълва тази мисъл, заявявайки, че храната е дар, който трябва да се третира с благоговение - подправена с романтика, ритуалност и щипка спомени. Ние обаче бихме добавили, че за да може тя да достави истинско удоволствие на някого, то е нужно не само да бъде приготвена с желание и любов, но и да бъде сервирана с усмивка и добро настроение.

Именно в това ще се убедят зрителите на новото предаване "Гозбата на България", което е кросмедиен оригинален формат между два утвърдени бранда - телевизия ММ онлайн и инфромационния сайт Dir.bg. Кулинарното риалити ще се излъчва всяка сряда от 21.00 ч. вечерта, а премиерата му ще бъде утре - на 24 ноември, със стрийминг на живо по дигиталната платформа за музика и лайфстайл на ММ.

Участниците в шоуто не са известни шеф-готвачи, добре запознати с тънкостите в готвенето, които не биха изненадали никого със завидните си умения, а млади хора - аматьори в приготвянето на ястия, които откриват красотата и смесицата от вкусове на традиционната кухня през погледа на обикновените хора, населяващи градовете и селата на родината ни.

Снимка: "Гозбата на България"

Кулинарните пътешественици ще обикалят страната, гостувайки на различни семейства, а задачата им ще бъде да повтарят приготвената от домакините рецепта. Усилията им ще бъдат оценявани по достойнство от жури, съставено от местни хора, което ще посочва победителя в тази апетитна надпревара. Ще се справят ли градските младежи с търсенето на продуктите само от даденото място и с гозба, която за първи път ще готвят - предстои да разберем. Поколението X ще се изправи директен кулинарен двубой не само с домакините, но и със себе си.

В Отбор 1 са Патрисия Господинова и Евгени Коцев. Младата актриса е на 21 години, следва социология в Софийския университет ""Св.Климент Охридски"" и е звездата в последния клип на талантливата българска група ""Innerglow"". Нейн екранен партньор е Евгени Коцев на 32 г. Дипломираният треньор по футбол с магистратура по спортна журналистика от НСА ""Васил Левски"", е чест гост-коментатор в различни медии. Изявява се като модел и танцува добре.

Снимка: "Гозбата на България"

Нежната половинка на Отбор 2 е Лиaна Николова. Тя е на 22 г., студентка по журналистика в НБУ и модел. Обича да лети със самолет и в момента се обучава за стюардеса. Сериозният и много концентриран Милен Николчев е нейният колега в това предизвикателство. Той е специалист по софтуера на автомобилите и прави чудеса с колата ви, ако нещо се повреди.

Снимка: "Гозбата на България"

Всяка седмица зрителите на живото излъчване на "Гозбата на България" ще могат да се възползват и от специални оферти за различни продукти и услуги, които ще важат в рамките на 48 часа след стрийма. Следете социалните мрежи на предаването за актуалните оферти.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче