Необходими продукти:
- 250 г пилешки гърди, на кубчета
- Готова подправка за пиле с кронфлейкс
- 5 средни яйца
- 230 мл прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- Сол
- 1 с.л. захар
- 1/4 ч.л. канела
- 150 мл олио
- 250 г брашно смес (бяло и царевично)
- 50 мл газирана вода
- Пчелен мед, за овкусяване
- Боровинки, за украса
- Листенца прясна мента, за украса
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа се смесват 1 ч.ч. от прясното мляко, захарта, солта, канелата, бакпулвера, както и 4 жълтъка. Всичко се разбива с миксер.
- В друга купа се миксират 4 белтъка, докато станат на сняг и се изсипват при другата смес.
- Всичко се разбърква добре и се започва с постепенното добавяне на брашното и прясното мляко. Накрая се слага олиото и пак се включва мискера за 1-2 минути.
- С помощта на малък черпак се гребва малко от тестото и се излива в горещ гофретник. Всяка готова гофрета се намазва с малко краве масло.
- В малка купа се разбива 1 яйце с помощта на телена бъркалка.
- Пилешките гърди се нарязват на кубчета и се овалват първо в яйцата, а после в готовата подправка за пиле с корнфлейкс. Хапките се пържат в горещ тиган с около пръст олио в него.
- Сервират се заедно с гофретите, като всяка порция се полива с малко мед и се украсява с боровинки и листа от прясна мента.
Да ви е сладко!