Необходими продукти:
За пюрето:
- 4 големи картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
- 1/4 чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- 1 чаена лъжичка морска сол
- Черен пипер на вкус
За пъстървата:
- 2 филета от пъстърва с кожата
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица ситно нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Сложете обелените и нарязани на четвъртинки картофи в тенджера със студена вода. Сварете ги, докато омекнат, около 20 минути, след което ги отцедете.
- В голяма купа намачкайте добре картофите.
- Добавете млякото, маслото, морската сол и черния пипер. Разбъркайте хубаво, покрийте и оставете настрана.
- Междувременно в средно голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин на среден огън. Добавете 2 скилидки ситно нарязан чесън и задушете за 30 секунди.
- Запържете рибата с кожата надолу в тиган за 5 минути.
- Обърнете филетата и ги запържете още за 2 минути. Обърнете ги отново с кожата надолу и изключете котлона.
- Изстискайте 2 супени лъжици лимонов сок върху филетата и добавете 2 супени лъжици масло. Поръсете с 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз. Подправете със сол и черен пипер.
- Сервирайте пъстървата с пюрето и се насладете на невероятния ѝ вкус.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО