Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Филе от пъстърва на тиган с картофено пюре

За лека и засищаща вечеря

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За пюрето:

  • 4 големи картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 1/4 чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 чаена лъжичка морска сол
  • Черен пипер на вкус

За пъстървата:

  • 2 филета от пъстърва с кожата
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица ситно нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Сложете обелените и нарязани на четвъртинки картофи в тенджера със студена вода. Сварете ги, докато омекнат, около 20 минути, след което ги отцедете.
  2. В голяма купа намачкайте добре картофите.
  3. Добавете млякото, маслото, морската сол и черния пипер. Разбъркайте хубаво, покрийте и оставете настрана.
  4. Междувременно в средно голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин на среден огън. Добавете 2 скилидки ситно нарязан чесън и задушете за 30 секунди.
  5. Запържете рибата с кожата надолу в тиган за 5 минути.
  6. Обърнете филетата и ги запържете още за 2 минути. Обърнете ги отново с кожата надолу и изключете котлона.
  7. Изстискайте 2 супени лъжици лимонов сок върху филетата и добавете 2 супени лъжици масло. Поръсете с 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз. Подправете със сол и черен пипер.
  8. Сервирайте пъстървата с пюрето и се насладете на невероятния ѝ вкус.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол черен пипер пъстърва магданоз картофи прясно мляко лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче