Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Енергизиращи яйчени палачинки с гъби

Идеални за старт на деня

5’ Подготовка
7’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 4 порции:

  • 250 г печурки, нарязани на филийки
  • 4 ч.л. растително олио
  • 320 г чери домати, разполовени
  • 2 шепи магданоз
  • 8 с.л. овесени ядки
  • 10 яйца
  • Горчица

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 2 ч.л. олио в тиган с незалепващо покритие. Добавете гъбите, разбъркайте за кратко и запържете под капак на тигана за 6-8 мин.
  2. Прибавете половината домати и разбъркайте отново. Гответе още няколко минути със свален капак, докато омекнат.
  3. Разбийте добре яйцата с магданоза и овесените ядки. Загрейте капка олио отново в тиган с незалепващо покритие.
  4. Изсипете ¼ от яйчената смес и пържете около минута, след това обърнете като палачинка от другата страна.
  5. Извадете от тигана и намажете с горчица. Сложете ¼ от гъбите и доматите в центъра и навийте на руло. Повторете това с останалата яйчена смес и плънката.

Дайте оценка:

Тагове: горчица чери домати магданоз яйца гъби овесени ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче