Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За еклерите -
250 мл. вода + 4с.л. мазнина и щипка сол,  
1ч.ч. брашно,  

Кремът за елерите -

КРЕМ БЯЛ ШОКОЛАД

100 гр.бял шоколад,
1 пакетче нишесте,
800 мл. прясно мляко,
ванилия,
250 гр. краве масло,
100 гр. пудра захар.

Крем за свързване -

500 мл. сладкарска сметана
+ 1/2 ч.ч. захар,
1 крема сирене,
1 желатин,
предварително разтворен в малко плодов сок по желание,
1 течна ванилия.

За еклерите 

250 мл. вода + 4с.л. мазнина и щипка сол се загряват на печката, след като течността заври, оттегля се настрани, 1ч.ч. брашно, бърка се с миксер, докато брашното се поеме. 
Връща се отново нa печката и при непрекъснато бъркане се държи, докато дъното на съда побелее. Оставя се да изстине и после 1 по едно се добавят 4-5 яйца, при непрекъснато бъркане. Еклерите се пекат върху сладкарска хартия на 200 градуса 20 мин. и още 12 мин. на 160градуса.

Кремът за елерите
- КРЕМ БЯЛ ШОКОЛАД -100 гр.бял шоколад,1 пакетче нишесте, 800 мл. прясно мляко, ванилия, 250 гр. краве масло,100 гр. пудра захар. Първо се загрява млякото с шоколада, когато заври, се прибавя разтвореното в малко мляко нишесте и се сварява крема. Отделно се разбива маслото с пудрата захар на маслен крем, който се добавя към крема БЯЛ ШОКОЛАД +1 течна ванилия. С този крем се пълнят еклерите с помощта на сладкарски пош.

Крем за свързване - 500 мл. сладкарска сметана + 1/2 ч.ч. захар,1 крема сирене,1 желатин, предварително разтворен в малко плодов сок по желание,1 течна ванилия. Сметаната се разбива на твърд сняг, добавя се крема сиренетo и накрая желатинът + ванилията. В тортена форма нареждаме 1 ред еклери и допълваме със сметановия крем. После подреждаме втория ред еклери и завършваме с останалия сметанов крем. Оставяме в хладилника да стегне и след това отгоре нанасяме 100гр. бял шоколад, разтопен на водна баня.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче