1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. сладко от праскови
1 ч.ч. кисело мляко
орехи - нарязани на ситно
3 ч.л. какао
Чукваме едно по едно яйцата в дълбока купа. Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Добавяме олиото и пак разбиваме. Смесваме содата с млякото да шупне и разбъркваме. Брашното се пресява. Добавя се бакпулверът и се разбърква. Прибавяме към яйчената смес млякото със содата и разбъркваме. После добавяме и брашното постепенно. Разбъркваме много добре.
Намазнявяме с олио или масло форма за торта и ги посипваме леко с брашно. Разпределете сместа на две части. Изсипваме половината смес и заглаждаме внимателно. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След кат остане готов, го мажем със сладко от праскови с помощта на лъжица. Нанасяме от сладкото равномерно по повърхността. В другата половина от сместа, която ни остана, слагаме какаото и разбъркваме. Изсипваме кашата върху сладкиша и заглаждаме внимателна.
След като сме изсипали какаовата смес равномерно, наръсваме с нарязани на дребно орехови ядки. Пак печем на 180 градуса, но само горе. Вече готов го вадим от тортената форма с ринг внимателно, след като е поизстинал. Режем на триъгълници като торта. Получава се двойно печен двуцветен сладкиш със сладко-вкусен, ароматен, мек. Хапваме с кафе.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност