Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Две в едно: Чийзбургер паста

Доставете си това удоволствие

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица олио
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • 500 г телешка кайма
  • 2 домата, нарязани
  • 1 супена лъжица сос "Уорчестър"
  • 500 мл топъл телешки бульон
  • 300 г фузили или друга форма паста
  • 100 мл прясно мляко
  • 125 г зрял чедър, едро настърган, плюс допълнително за сервиране
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 супена лъжица кетчуп
  • 50-70 г кисели краставички, нарязани

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера с капак на среден огън. Запържете лука за 3 минути, след това добавете каймата и гответе още 5 минути, докато покафенее.
  2. Сипете доматите и соса "Уорчестър" и гответе, за да омекнат доматите. Налейте бульона и оставете да заври.
  3. Сипете пастата, след това покрийте и гответе за 10-12 минути, докато пастата се свари и повечето от течността се абсорбира. Ако е необходимо, добавете малко вода.
  4. Налейте прясното мляко и сложете 100 г от чедъра, като разбърквате докато се разтопи.
  5. Проверете на сол и разпределете пастата по чинии.
  6. Сложете горчица и кетчуп, след това поръсете с останалото сирене, киселите краставички и завършете с черен пипер.
  7. Сервирайте с още кетчуп отстрани.

Дайте оценка:

Тагове: горчица олио лук домати телешка кайма бульон прясно мляко кисели краставички кетчуп паста чедър сос "Уорчестър"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче