Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 500 г телешка кайма
- 2 домата, нарязани
- 1 супена лъжица сос "Уорчестър"
- 500 мл топъл телешки бульон
- 300 г фузили или друга форма паста
- 100 мл прясно мляко
- 125 г зрял чедър, едро настърган, плюс допълнително за сервиране
- 1 супена лъжица горчица
- 1 супена лъжица кетчуп
- 50-70 г кисели краставички, нарязани
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера с капак на среден огън. Запържете лука за 3 минути, след това добавете каймата и гответе още 5 минути, докато покафенее.
- Сипете доматите и соса "Уорчестър" и гответе, за да омекнат доматите. Налейте бульона и оставете да заври.
- Сипете пастата, след това покрийте и гответе за 10-12 минути, докато пастата се свари и повечето от течността се абсорбира. Ако е необходимо, добавете малко вода.
- Налейте прясното мляко и сложете 100 г от чедъра, като разбърквате докато се разтопи.
- Проверете на сол и разпределете пастата по чинии.
- Сложете горчица и кетчуп, след това поръсете с останалото сирене, киселите краставички и завършете с черен пипер.
- Сервирайте с още кетчуп отстрани.
ИЗБРАНО