Няма смисъл да се чудите защо този доминикански бургер е кръстен на сос с аржентински произход - и без друго никой не знае. Вместо това просто вземете една студена бира и се насладете!
Необходими продукти:
- 500 гр. телешка кайма или кайма смес
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 1/2 голяма червена чушка, нарязана на кубчета
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 50 гр. нарязан кориандър
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 2 чаени лъжички соев сос
- 1 супена лъжица сос "Уорчестър"
- 4 питки за хамбургери, разрязани на две
- 100 гр. тънко нарязано зеле
- 1 морков, едро настърган
- 1 глава червен лук, нарязан на колелца
- 1 домат, нарязан на шайби
- 2 супени лъжици кетчуп
- 2 супени лъжици майонеза
- 1 супена лъжица горчица
Начин на приготвяне:
Смесете каймата, лука, черния пипер, чесъна, кориандъра, сушения риган, соевия сос и соса "Уорчестър". Добавете 1/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. От получената смес оформете 4 бургер-кюфтета с размер около 10 см.
Загрейте скара или тиган на умерен огън докато повърхността стане гореща, след което леко препечете кюфтетата.
Намажете горната страна на месото с няколко капки зехтин, след което обърнете. Печете средно около 8 минути на страна. Поставете кюфтетата върху долната половина на разрязаните питки.
Обършете тигана с кухненска хартия и върнете на котлона. Смесете зелето, моркова и малко сол, след което запържете в същия тиган, като обръщате от време на време, докато зеленчуците поомекнат - 2 минути би трябвало да са достатъчни. Разпределете получената смес върху кюфтетата.
Отново забършете тигана с хартия, след което запържете лука и домата на висока температура докато не хванат лека коричка. Поставете от сместа върху всеки бургер.
В малка купа или чаша смесете кетчупа, майонезата и горчицата и с получения сос залейте плънката на бургерите. Поставете върху всеки бургер горната половина от питките.
Да ви е сладко!