Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Доминикански Чимичури бургери

Всеки може да си приготви гурме бургер в домашни условия - стига да знае как!

Няма смисъл да се чудите защо този доминикански бургер е кръстен на сос с аржентински произход - и без друго никой не знае. Вместо това просто вземете една студена бира и се насладете!

Необходими продукти:

  • 500 гр. телешка кайма или кайма смес
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 1/2 голяма червена чушка, нарязана на кубчета
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 50 гр. нарязан кориандър
  • 1 чаена лъжичка сушен риган
  • 2 чаени лъжички соев сос
  • 1 супена лъжица сос "Уорчестър"
  • 4 питки за хамбургери, разрязани на две
  • 100 гр. тънко нарязано зеле
  • 1 морков, едро настърган
  • 1 глава червен лук, нарязан на колелца
  • 1 домат, нарязан на шайби
  • 2 супени лъжици кетчуп
  • 2 супени лъжици майонеза
  • 1 супена лъжица горчица

Начин на приготвяне:

Смесете каймата, лука, черния пипер, чесъна, кориандъра, сушения риган, соевия сос и соса "Уорчестър". Добавете 1/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. От получената смес оформете 4 бургер-кюфтета с размер около 10 см.

Загрейте скара или тиган на умерен огън докато повърхността стане гореща, след което леко препечете кюфтетата.

Намажете горната страна на месото с няколко капки зехтин, след което обърнете. Печете средно около 8 минути на страна. Поставете кюфтетата върху долната половина на разрязаните питки.

Обършете тигана с кухненска хартия и върнете на котлона. Смесете зелето, моркова и малко сол, след което запържете в същия тиган, като обръщате от време на време, докато зеленчуците поомекнат - 2 минути би трябвало да са достатъчни. Разпределете получената смес върху кюфтетата.

Отново забършете тигана с хартия, след което запържете лука и домата на висока температура докато не хванат лека коричка. Поставете от сместа върху всеки бургер.

В малка купа или чаша смесете кетчупа, майонезата и горчицата и с получения сос залейте плънката на бургерите. Поставете върху всеки бургер горната половина от питките.

Да ви е сладко!

 

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър горчица лук червен лук домати моркови телешко риган червени чушки майонеза кетчуп соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче