550 мл вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 с.л.зехтин
600 мл овкусен доматен сос
180 г пушен бекон
180 г шунка
300 г кашкавал
180 г гъби
120 г маслини
6 яйца
6 ч.л. сух риган
30 листа босилек
зехтин за поръсване
Рецептата е за шест пици с диаметър 25 см. Приготвяме тестото от продуктите. Оставяме да втаса за два часа. После премесваме, разделяме на шест топки и оставяме за още един час. Разточваме на ръка и мажем с доматения сос. Слагаме от всички продукти. Счукваме по средата едно яйце и печем на 250-280 градуса на домашна фурна за 10-12 минути. Пицата трябва да е изпечена отдолу. Ако имате камък за печене на пици, стават по добре. Накрая слагаме пресни листа босилек и поръсваме със зехтин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО