Продукти: орехи или други сурови ядки (например кашу), сушени плодове (стафиди и фурми или червени боровинки или сушени смокини...), мед, кокосово масло, канела, сусам, счукани какаови зърна и кокосови стърготини за овалване.
Пропорциите в тази рецепта изцяло зависят от вашия вкус - дали искате да постигнете по-ядков или по-плодов вкус на бонбоните. Примерно можете да смелите в блендер 200 гр. орехови ядки, 200 гр. стафиди и фурми. Смесвате с 1 голяма лъжица мед и 1 голяма лъжица от кокосовото масло. Добавяте канелата. От получената смес правите малки топченца, които овалвате в сусама или кокосовите стърготини или счуканите какаови зърна и слагате в хартиени поставчици за бонбони. Охлаждате в хладилник поне 2-3 часа, за да се стегне кокосовото масло.
Продукти: орехи или други сурови ядки (например кашу), сушени плодове (стафиди и фурми или червени боровинки или сушени смокини...), мед, кокосово масло, канела, сусам, счукани какаови зърна и кокосови стърготини за овалване.
Пропорциите в тази рецепта изцяло зависят от вашия вкус - дали искате да постигнете по-ядков или по-плодов вкус на бонбоните. Примерно можете да смелите в блендер 200 гр. орехови ядки, 200 гр. стафиди и фурми. Смесвате с 1 голяма лъжица мед и 1 голяма лъжица от кокосовото масло. Добавяте канелата. От получената смес правите малки топченца, които овалвате в сусама или кокосовите стърготини или счуканите какаови зърна и слагате в хартиени поставчици за бонбони. Охлаждате в хладилник поне 2-3 часа, за да се стегне кокосовото масло.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност